luni, 2 septembrie 2013

Filtre foto - DIY - pentru obiectiv si pentru blitz

Navigam pe un site foarte interesant : http://www.lomography.com/, iar aici la rubrica Tipster, am descoperit tot felul de incercari ale utilizatorilor.
Asa ca am zis sa incerc sa privesc altfel prin ochiul aparatului foto.Asta cu ajutorul filtrelor colorate. Am inceput prin a-mi confectiona un suport pentru filtre. Acest suport are doua parti , sa zicem asa. Se pot atasa filtre pentru lentila si  filtre pentru blitz. Cam asa arata suportul confectionat din forex, o clama de birou, suruburi cu piulite, toate lipite cu superglue. Aproape toate componentele sunt din resturi, deci putem spune ca am bifat si o actiune de reciclare creativa.

P9010272 P9010275 P9010279 P9010280 

Sa trecem la filtre.
Pentru blitz am folosit plasticul de la diverse sticle din PET (de bere , de suc, ce am gasit si mi-au placut culorile). Asa arata filtrele:

 P9010276
Pentru obiectiv, am recuperat inelele de la platanele unor hard discuri si am lipit tot felul de plastice colorate, sticle colorate, etc
P9010273
Asa arata aparatul montat in suportul pentru filtre:
 P9010277
Cam asta a fost mica incercare de a construi un suport simplu pentru filtre. Mai departe urmeaza un set de teste pentru a vedea si efectele acestor bucati de plastic asupra fotografiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu