Aici încerc să-mi păstrez şi să îmi adun gândurile, ideile, lucrările despre modelism, fotografiile si alte mici nimicuri.
miercuri, 13 martie 2013
Aplicare iarba in diorame si vignete
Am mai construit un aplicator de iarba. Am gasit o paleta electrica pentru insecte.De la metrou , gara de nord - 15 ron.
Constructia e simpla, se desface jucaria , apoi un fir se lipeste la strecuratoare iar celalalt fir se lipeste la un crocodil . Crocodilul se infinge in suprafata pe care s-a aplicat aracet, iar apoi iarba se aplica cu dispozitivul de mai sus. Datorita campului electrostatic iarba ramane in pozitie verticala. Am folosit 2 tipuri de iarba.Iarba verde este cumparata , tip noch, iar cea mai deschisa la culoare este de productie proprie dupa un tutorial de pe acest forum. Calti de instalatii taiat la dimesniune si vopsit. Ce a iesit:
Dupa ce am citit eu pe forumuri , am experimentat 2 metode de aplicare iarba.
1.Suprafete mai mari :
se aplica un strat de aracet - este bun conductor electric,
se infige acul cu crocodil in zona in care s-a aplicat aracetul,
se pune iarba in strecuratoare si apoi se cerne peste suprafata cu aracet, campul electrostatic format intre suprafata cu aracet si sita face ca iarba sa se ''ridice''
2.Suprafete mai mici sau locuri mai greu accesibile
se aplica un strat de aracet
se infige acul cu crocodil in zona in care s-a aplicat aracetul,
se presara iarba
apoi se trece aparatul pe deasupra pentru a ''ridica iarba''
in locurile mai putin accesibile eu mai folosesc inca un crocodil pe care il leg la strecuratoare si pe asta il trec pe deasupra pentru ''electrizare''.
Sper ca am explicat destul de bine.
Despre iarba folosita pot spune ca cea cumparata duce la realizarea unui covor uniform - toate firele au aceeasi dimensiune, pe cand cea realizata acasa e neuniforma. Acum depinde la ce se foloseste - mie i-mi sunt utile ambele.
Lampa cu led
Aveam nevoie de o sursa suplimentara de lumina in atelierul meu. Am cautat prin dulapul cu resurse si am gasit cativa cilidrii de la niste tonere vechi, un bec cu leduri, cateva cleme de la instalatia sanitara, un intrerupator pe fir si am zis sa-mi fac o lampa care sa-mi aduca aminte de bratul mobil al plansetei de desen..... Ce a iesit vedeti mai jos:
Reconditionare ghilotina foto
Aveam nevoie sa tai tot felul de fasii de diferite latimi, de la 1 mm la 6 mm.Ma saturasem sa tai cu rigla si cuterul. Prin ani 80-90 m-am ocupat cu fotografia. Am adunat tot felul de scule in atelierul de developat. Printre ele era si o ghilotina pentru fotografii. Dar datorita utilizarii excesive partea pasiva sa-i zicem asa a devenit concava sau convexa.. AM zis sa o restaurez si sa-i dau o noua viata ...cea de taietor de forex.... Pentru asta am cautat o platbanda care sa corecteze oarecum concavitatea data de utilizarea excesiva.. Am folosit si cateva piulite, iar la final ghilotina si-a recapatat functionalitatea. Sper sa nu va plictiseasca ideile mele dar ma gandesc,ca uneori lucrurile care stau nefolosite ne pot scuti de ceva investiti in scule . Banii economisiti se pot materializa in chituri sau alte lucruri folositoare uniui modelist....
Pentru conformitate am atasat cateva poze:
Tunuri - Marasesti - Mausoleul Eroilor
La Mausoleul Eroilor din Marasesti am gasit si aceste tunuri. Tunul mai mic este situat intr-o cladire anexa a Muzeului.
Tunuri - Tandarei - parcul central
In drum spre mare am trecut prin Tandarei si am oprit in parcul central. Aici am descoperit alte doua tunuri.
Tunuri - Buzau - Cimitirul Eroilor
Am trecut de multe ori pe langa Cimitirul Eroilor din Buzau dar nu m-am uitat cu atentie la poarta principala. Deunazi am oprit si am facut cateva poze celor doua tunuri care strajuiesc intrarea principala.
Tunuri model Petru Cercel
In Bucuresti , pe Bulevardul Eroilor am vazut aceste tunuri, destul de interesante. Singura informatie pe care o am este cea de pe o placuta a unui tun si care ne aminteste ca sunt model Petru Cercel (una din placute este inscriptionata eronat - apare nodel in loc de model)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)